Welkom op onze website

Eerst maar eens voorstellen; wij zijn Rob en Jeannette,   oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam en Den Haag.  In 2014  zijn we neergestreken in het prachtige Drenthe.

Wij wonen op een boerderij in Valthermond, ons plan was om eerst alles naar onze zin te maken zowel binnen als buiten,  want er moest heel wat gebeuren. Het volgende project zou dan zijn onze gezamenlijke passie in de praktijk gaan brengen,  namelijk  POSTDUIVEN  houden !  Maar dat hadden we eigenlijk pas in 2017 gepland.

Maar zoals wel vaker bij ons gingen die projecten door elkaar heen lopen,   en omdat Rob van jongs af aan al gek was van de duivensport,  was drie jaar wachten echt te lang.

Dussssssss in 2015 stond het eerste hok er,  alleen toen bleek weer eens dat het eerst doen was en toen nadenken........dus bij welke vereniging sluiten we ons aan?? welk soort duiven gaan we houden.......en bij wie schaffen we die aan???  Ook niet geheel onbelangrijk was het ontbreken aan kennis en ervaring,  dus zou er iemand zijn die ons wil begeleiden cq ondersteunen???

Na een mailtje gestuurd te hebben naar de secretaris van de duivenvereniging “THE SKYMASTERS” in Musselkanaal met al mijn vragen kreeg ik (naar achteraf bleek)  een gouden tip !  De secretaris adviseerde mij contact op te nemen met Jan Westen uit Ter Apel.  Jan is een bekende duivenliefhebber en is lid van de “PV DE STORMVOGELS”  uit Ter Apel.

Na een telefoontje nodigde Jan mij uit om kennis te komen maken, dit was een spontane en prettige ontmoeting !  Jan wilde ons wel op weg helpen en bood aan om een ronde jongen bij hem aan te schaffen,   zodat we dit seizoen gelijk al mee konden doen met de jonge duivenvluchten. We zijn lid geworden bij “THE SKYMASTERS”  in Musselkanaal,   en met spanning werd uitgekeken naar de start van het jonge duivenseizoen.....in de tussenliggende tijd hadden we veel contact  met onze mentor Jan Westen,  hij heeft ons in korte tijd veel geleerd !!

En dan is het uiteindelijk  zover:  DE EERSTE KEER INKORVEN...........

Vrijdagmiddag.............27 jongen duiven de mand in......hebben we de klok??.......zijn we nou echt niks vergeten??  ok dan naar de vereniging.

Belangstelling genoeg van leden die wel eens wilden zien waar een nieuw lid mee aan komt zetten !  In ieder geval kregen we complimenten van voorzitter Alfred Super dat onze duiven er prima uitzagen. Dat gaf meteen een goed gevoel!!

Na een onrustige nacht op zaterdagochtend al vroeg uit de veren,   en direct teletekst aan of de duiven al los zijn.......wat duurt dat wachten dan lang  en dan........ja daar valt de eerste!!! pfffff dat moment… echt prachtig...........en het resultaat:  alle 27 duiven thuis met een 2e - 4e - 5e -7e en een 10e  in de vereniging.  Wat een begin !!

Een prachtig jonge duivenseizoen met als hoogtepunt een 1e  IN AFDELING 10 tegen 3880 duiven.

In 2017 zijn we door een samensmelting van een aantal kleine verenigingen overgegaan van “Pv De Starfighters” naar het huidige “Pv De Kanaalstreek” in Tweede Exloërmond. In 2016 en 2017 werd er redelijk goed gevlogen samen met Peter Lasterie. We vlogen onder de naam Combinatie Noordegraaf-Lasterie. Hoogtepunt in 2016 was het behalen van het kampioenschap JONGE DUIVEN  afdeling 10 !

Na 2 jaar samenwerking werd toch besloten om de combinatie op te heffen.  In het seizoen 2018 zal ik weer onder mijn eigen naam gaan vliegen.