Seizoen 2019

19. jan, 2019

Goedenmiddag Sportvrienden,

De kweek is hier al weer in volle gang en de eerste resultaten lijken goed!, het kweekhok is de afgelopen maanden voorzien van een behoorlijke kwaliteit impuls, buiten de 494 die na enkele goede resultaten op de dagfond meteen naar het vlieghok is gegaan zijn er ook nog andere aanwinsten zoals een paar 100% Beerda's rechtstreeks van Willem Beerda, en een paar goed afstammingen van Arie Dijkstra, verder aangevuld met jongen zelf gekweekt uit onze kweekkoppels die hier al zaten.

Met ingang van dit seizoen zijn wij over gegaan naar een andere duivenvereniging te weten  "De Stormvogels in Ter Apel" de bedoeling is dan ook om ons wat meer te gaan richten op de dagfond.

Jeannette gaat met een eigen ploegje meevliegen in de nieuwe Lady's League van de NPO ook hiervan zullen we jullie op de hoogte houden.

Verder hebben we onze deelname aan de OLR uitgebreid, we volgen vorig jaar mee op de OLR in Tjechie en hebben daar dit jaar Zuid-Afrika aan toe gevoegd.

Dus we hebben veel plannen en er komen weer drukke tijden aan!!!

23. okt, 2018

Het seizoen 2018 zit er weer, in de vereniging 4 keizer-generaal geworden, en ten opzichte van vorig jaar stappen gemaakt in Rayon 4.

inmiddels alle duiven geselecteerd, je jongen van dit jaar inmiddels overgewent naar hun nieuwe onderkomen, en alles bijna door de rui heen.

Volgend seizoen starten bij een nieuwe vereniging namelijk "DE STORMVOGELS"in Ter Apel.

28. mei, 2018

De eerste Fondvlucht van het seizoen was een feit....wederom weer Oostenwind en erg warm onze ploeg bestond uit 38 stijders waaronder 34 jaarlingen, de meeste verklaarden ons voor gek dat we alles mee gaven op deze vlucht vanuit Sezanne, vandaar dat we ook ongeveer de meeste duiven inkorfden van de afdeling 10!! per slot van rekening kweken we  geen jaarlingen om ze thuis te houden maar om te zien wat ze aan kunnen en dit was een eerste serieuze test.

Het was zeker zwaar maar de prestatie was super!! 2x een notrering op teketekst en van de 38 kwamen er 36 thuis!!!

Tevens was er ook de vitesse vlucht vanuit Weert met dezelfde omstandigheden, de resultaten waren niet echt super te noemen maar we sprokkelden wel weer onze punten mee.

20. mei, 2018

Dit weekend de 3e midfondvlucht vanuit Rethel voor ons 417km en 50 duiven ingekorft we hielden in 1e instantie ons hart vast toen we hoorden dat we om 10.00 los gingen! in Limburg en Braband zat het nog potdicht en regende het!!!! temeer omdat Friesland niet los ging hadden we geen hoge verwachtingen......het uiteindelijke resultaat in afdeling 10 van de 50 ingekorfde duiven 27 in de prijzen en in de vereniging een mooie top 10 notering, rond 18.00 uur moesten er nog wel 22 thuis komen!!! Nu een dag later 09.30 zijn er nog 2 onderweg, dus uiteindelijk zeer tevreden over deze vlucht, volgende week de eerst dagfondvlucht en het vervolg van de vitesse vluchten.

12. mei, 2018

Eerst maar eens de belofte inlossen betreft het verloop van de vluchten;

Inmiddels zitten de eerste Vitesse vluchten er op met een redelijk resultaat, de duiven kwamen wel maar absoluut niet op tijd en dus zeker geen kop prijzen! we waren er van overtuigd dat de duiven goed waren maar zo zie je maar weer dat het ene jaar het andere niet is! het kan allerlei oorzaken hebben en wij zoeken het maar het liefst bij ons zelf door nog een tandje bij te zetten.Heeft ook geen zin om te klagen over de wind etc etc dat laten we aan andere over haha.

Vandaag de 2e Midfond vlucht vanuit Quiverain, net als vorige week een oostenwind dus we waren al bang dat het merendeel van de duiven via Noord-Holland zou komen! uiteindelijk een mooie 5e plek en tevens de 1e getekende in de vereniging en de rest van de ploeg kwam aan een touwtje, we hadden er 53 mee en binnen het uur hadden we er al 32 thuis.... op naar volgende week.